Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Τι είναι ο Χειροπράκτης – Χειροπρακτικός ; Για ποιους λόγους πρέπει να τον επισκεφτείτε;


Είναι αυτός που πράττει δια της χειρός..!!!



Ο Χειροπρακτικός είναι ο εξειδικευμένος στην  αποκατάσταση των μυοσκελετικών του ανθρωπίνου σώματος και όχι μόνο, επίσης είναι αυτός που βοηθά στην πρόληψη την διάγνωση και την θεραπεία των ασθενών.

 Η χειροπρακτική είναι η επιστήμη υγείας η οποία μετράει πολλούς αιώνες ζωής (γνωστή από την αρχαία εποχή, Πρώτος διδάξας ο Ιπποκράτης), σήμερα είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες, όπως Η.Π.Α., Γερμανία, Αγγλία, Ρουμανία, Ρωσία, Τσεχία, Αυστραλία κ.λ.π., υπάρχει έδρα Χειροπρακτικής στα Πανεπιστήμια των παραπάνω χωρών και οι  Φοιτητές διδάσκονται επίσημα πλέον την Χειροπρακτική.

Η χειροπρακτική είναι το πρώτο όνομα στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων των περισσοτέρων ανεπτυγμένων χωρών.


Στην χώρα μας η επιστήμη αυτή ακόμη δεν έχει την πρέπουσα θέση και είναι λυπηρό. Γίνεται βέβαια προσπάθεια για επίσημη αναγνώριση ούτως ώστε να εδραιωθεί η θέση που της αρμόζει.



Οι παθήσεις που θεραπεύει ένας χειροπράκτης οι οποίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση είναι:




Διάφορες κακώσεις από αθλητικές δραστηριότητες και μυοσκελετικές παθήσεις,

Κακώσεις στην Σπονδυλική Στήλη,

Αυχεναλγίες, οσφυαλγίες – ισχιαλγίες,

εξαρθρώσεις και διαστρέμματα όλων των βαθμών,

τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, μασάζ και πολλές άλλες.



Ο Χειροπρακτικός με ειδικές ανατάξεις (που κάνει) κυρίως στην σπονδυλική στήλη, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία ολοκλήρου του σώματος ώστε αυτό μετά να αποδίδει τα μέγιστα. Με την παραπάνω μέθοδο μπορούμε να διαπιστώσουμε διάφορες κρυφές δυσλειτουργίες και να τις θεραπεύσουμε, (να θεραπεύσουμε δηλ. το πρόβλημα εν τη γενέσει του), οι οποίες κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν με δυσάρεστα αποτελέσματα. Ακόμη και προληπτικά μπορεί κάποιος να επισκεφτεί έναν χειροπρακτικό για έναν πλήρη έλεγχο των μυοσκελετικών.

          Μετά από κάθε επίσκεψη σ’ έναν χειροπρακτικό ο ασθενής αισθάνεται μία άμεση βελτίωση στο πρόβλημά του η οποία του δημιουργεί ψυχολογική ανάταση με συνέπεια την γρήγορη αποκατάσταση. Έχουν αξιολογηθεί αποτελέσματα έρευνας, που έγινε σε ασθενείς (για την ίδια πάθηση) από θεραπεία χειροπρακτικής, που έδειξε ότι οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους σε λιγότερο από τον μισό χρόνο από αυτόν, αν έκαναν θεραπεία με την παραδοσιακή ιατρική.



Αποτελέσματα μεθόδων θεραπείας χειροπρακτικής μυοσκελετικών παθήσεων έδειξαν ότι υπερτερούν έναντι όλων των άλλων  μορφών θεραπείας

O αυχένας μας, οι ωμοπλάτες, οι ραχιαίοι μύες και γενικά η σπονδυλική στήλη, η μέση μας (λεκάνη-γοφοί) καταπονούνται καθημερινά και χάνουν σταδιακά τη φυσική τους κατάσταση με συνέπεια να προκαλείται πόνος στα προαναφερόμενα μέλη ο οποίος πολλές φορές είναι ανυπόφορος. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι (προβλήματα, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο σύγχρονο τρόπο ζωής) από τους κυριότερους λόγους που πρέπει να επισκεφτούμε έναν καλό Χειροπρακτικό – εφόσον δεν έχουμε βελτίωση με άλλες θεραπείες.


Η χειροπρακτική, ίσως είναι η πιο ασφαλής μέθοδος σύμφωνα με διεθνή βιβλιογραφία η οποία αναφέρει ότι ο κίνδυνος από τα χέρια του Χειροπρακτικού είναι σχεδόν ανύπαρκτος και μπορεί να εφαρμοστεί,  όπως προανέφερα , ακόμη και προληπτικά, διότι ο κάθε Χειροπρακτικός έχει μεγάλη εμπειρία λόγω του ότι απαιτούνται πολλά χρόνια μάθησης πάνω στο αντικείμενο και ξέρει σε κάθε πάθηση πώς να χρησιμοποιεί την τεχνική του. Είναι ο άνθρωπος που συμβάλει καθοριστικά στη λειτουργική αποκατάσταση των ασθενών.





                                                                                     
Dim.Pap.


Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η Υγρασία, η αλλαγή του καιρού και το κρύο προκαλούν πόνους στις αρθρώσεις και σε παλαιά τραύματα. Πάρτε Βότανα με αντιφλεγμονώδη δράση.


Ασθενείς με ρευματοπάθειες, με πόνους στα άκρα και όσοι επίσης υποφέρουν από μετατραυματικές αρθρίτιδες και αρθριτικά, καθώς και όσοι έχουν παλαιά κατάγματα στα πόδια ή χέρια, υποφέρουν πολύ από την υγρασία.  
Μελέτες επιστημόνων αναφέρουν ότι όσοι ζουν σε υγρό περιβάλλον, όπως π.χ. στα νησιά εμφανίζουν συχνά εκφυλιστικές αλλοιώσεις του μυοσκελετικού συστήματος, άλατα-οστεόφυτα. 

Πολλές φορές οι αλλοιώσεις αυτές παρουσιάζονται και σε αρκετά νέους ανθρώπους, όταν ο καιρός είναι υγρός.

Οι απότομες αλλαγές του καιρού και η αύξηση της υγρασίας φαίνεται ότι επηρεάζουν την υγεία ατόμων με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως το βρογχικό άσθμα, η υγρή ατμόσφαιρα και η απότομη πτώση της βαρομετρικής πίεσης επηρεάζουν την ψυχική και σωματική μας υγεία. (μελαγχολία & κακοκεφιά). Σύμφωνα με νέες έρευνες, ο υγρός καιρός σχετίζεται άμεσα με ενοχλήσεις στις αρθρώσεις, κρίσεις άσθματος, ρινίτιδες, ημικρανίες, καρδιακά επεισόδια και κατάθλιψη.

Όσοι έχουν τα παραπάνω συμπτώματα καλό είναι να αποφύγουν την άσκηση σε ανοιχτούς χώρους με υψηλή υγρασία, γιατί ο υγρός αέρας μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή των.

Τις κρύες και υγρές ημέρες καλό είναι να ντύνεστε καλά.

Αν έχετε πιο έντονα συμπτώματα, η λήψη απλών παυσίπονων και η πολύ ελαφριά άσκηση μπορεί να σας βοηθήσουν.

Αερίζετε καλά το σπίτι και τοποθετήσετε στον χώρο σας ένα υγρόμετρο για να ελέγχετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Αν οι αρθρώσεις σας πονάνε μόνο κατά τις περιόδους με έντονη υγρασία, η ήπια συστηματική άσκηση, κολύμπι, τζόκινγκ,  μπορεί να βελτιώσει το μυϊκό σας σύστημα και να κάνει το σκελετό σας ποιο ανθεκτικό.

Μια καλή διατροφή σε υδατάνθρακες (δημητριακά, πατάτες, ψωμί ολικής αλέσεως, όσπρια, μαύρο ρύζι, μακαρόνια) και βιταμίνη C (που αφθονεί σε φρούτα και λαχανικά) βοηθά πολύ, για να ισορροπεί το νευρικό σύστημα.

Τα βότανα που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις φλεγμονές που προέρχονται από την υγρασία είναι πάρα πολλά. Τα κυριότερα είναι τα κάτωθι.:

Ευκάλυπτος Ο ευκάλυπτος είναι δέντρο ιθαγενές. Το ευκαλυπτέλαιο είναι το συστατικό που έχει θεραπευτική δράση κατά των φλεγμονών του αναπνευστικού συστήματος, του πονόλαιμου και του άσθματος. Για να κάνουμε εισπνοές, βράζουμε νερό και ρίχνουμε φύλλα ευκαλύπτου, πευκοβελόνες, θυμάρι και λεβάντα. Οι εισπνοές γίνονται δύο ή τρεις φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα.

Κολοκυθιά Η γλυκιά κολοκύθα είναι ένα φυτό με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και σπουδαία δράση κατά των φλεγμονών. Η ψημένη σάρκα της γλυκιάς κολοκύθας χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό φάρμακο, ενώ ο ωμός πολτός χρησιμοποιείται με μαλακτικά καταπλάσματα κατά των εγκαυμάτων και κάποιων επιπόλαιων φλεγμονών.

Μελιτζάνα. Τα φύλλα της μελιτζάνας, ως κατάπλασμα για εξωτερική χρήση, έχουν μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες, κυρίως για περιπτώσεις που αφορούν αιμορροΐδες, καλόγερους, εγκαύματα και φλεγμονές. Ειδικά για ότι αφορά τις αιμορροΐδες, στη λαϊκή ιατρική περιγράφεται η παρασκευή μιας σκόνης από ψημένα κοτσάνια του καρπού της μελιτζάνας. Η σκόνη αυτή τοποθετείται με βαμβάκι πάνω στις αιμορροΐδες.

Σκόρδο. Το σκόρδο ήταν για τους γιατρούς της αρχαιότητας φάρμακο για όλες τις αρρώστιες. Το σκόρδο ευεργετεί τον οργανισμό προλαβαίνοντας λοιμώξεις όπως η γρίπη, η φυματίωση και η βρογχίτιδα, καθώς και άλλες λοιμώξεις των πνευμόνων και των εντέρων. Η καλύτερη συνταγή είναι να φαγωθεί ωμό, ενώ για όσους φοβούνται την έντονη μυρωδιά του, αυτή εξουδετερώνεται με μαϊντανό, μήλο, σπόρους γλυκάνισου ή κάρδαμο.

Αλόη. Η αλόη είναι πολύ γνωστή από την αρχαιότητα.  Τις τελευταίες δεκαε­τίες δεν υπάρχει ανάγκη για την οικιακή παρασκευή αλοιφών ή αφεψη­μά­των, αφού η αλόη βρίσκεται πολύ εύκολα σε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα.



                                                                                               Dim.Pap.